Shihan Alonso

Fernando Alonso is in 1950 geboren in Barcelona, Spanje.

Na een korte carrière als wedstrijdzwemmer maakte hij eind 1973 kennis met het Kyokushin Karate. Drie jaar later werd hij assistent in het sportcentrum van Loek Hollander, waar hij onder Shihan Hollander en Jaap Oostrom en Peter Voogt tot 2010 les gaf.

Vijf jaar na zijn eerste kennismaking met het karate van Masutatsu Oyama, en vele zomerkampen en seminars in Papendal later,  verkreeg hij zijn 1e Dan. Door verschillende problemen in de organisatie werden zijn examens uitgesteld. In 1980 behaalde hij zijn 2e Dan, en twee jaar later zijn 3e Dan, waarna hij ook instructeur werd op het Internationale Karate Zomerkamp in Papendal. Hier waren toendertijd honderden deelnemers uit tientallen landen aanwezig. Ook in België, Polen en Spanje was hij instructeur op kampen. In 1991  droegen zijn leraren hem bij Steve Arneil voor, de toenmalig president van de EKO, om te promoveren tot 4e Dan. Hierna duurde het nog 11 jaar tot hij zijn 5e Dan kreeg in 2002 en in 2015 kreeg hij bij de NKKS zijn 7e Dan. Vanaf zijn 1e Dan al was Shihan Alonso hoofd- en hoekscheidrechter op talloze Nationale en Internationale kampioenschappen.

Naast zijn cariëre als karateka heeft hij ook Kempo gedaan tussen 1983 en 1987 bij Sifu Henk Bol waar hij ook assisteerde als zwarte band.

Zijn eerste Dojo was in Ridderkerk, 1992. Hierna verhuisde hij naar Barendrecht en Breda. In Breda onderwees hij het Kyokushin ook aan de K.M.A. (Koninklijke Militaire Academie) aan cadetten gedurende 5 jaar.

In 1995 begon hij met lesgeven in Rotterdam Zuid, waar hij nog steeds met veel passie werkzaam is. In datzelfde jaar deed hij de Rijkserkende cursus van de L.M.A. (Leraar Martial Arts) onder de F.O.G. (Federatie Oosterse Gevechtskunst) welke aangesloten is bij het N.S.F. / N.O.C. Hierbovenop deed hij in 2010 nog een cursus “Karate Docent”.

De Shihan onderhoudt veel goede relaties met allerlei kyokushin karatebonden en is onlanks lid geworden van de IBK bond, samen met Shihan Peter Voogt en Shihan Aad van der Wal.

Met zijn jarenlange ervaring kan Shihan Fernando Alonso het maximale uit iedereen halen. Jong of oud, fit of niet, kom langs voor een proefles.

Osu!